Budinca de clatite cu spanac

Printeaza

Budinca de clatite cu spanac din: clatite, spanac, smantana, unt, faina, lapte, cascaval, nucsoara, oua, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de clatite cu spanac

  • 12 clătite nedulci (cu diametrul de cca 20 cm)
  • 500 g spanac
  • 200 g smântână
  • 2 linguri făină
  • unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 200 g caşcaval
  • 1 praf nucşoară măcinată
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi, curăţaţi spanacul, fierbeţi-l 2-3 min în puţină apă clocotită, cu sare. Scoateţi-l imediat, scurgeţi-l bine în strecurătoare. Când se răcoreşte, tocaţi-l mare.

Incingeţi cuptorul la treapta 4.

Incingeţi bine 2 linguri de unt, adăugaţi făina, amestecând continuu şi energic cu lingura de lemn, ca atunci când preparaţi ciulama. Adăugaţi smântână, frecaţi bine, să nu facă deloc cocoloaşe.

Adăugaţi spanacul tocat şi 3-4 linguri de lapte. Amestecaţi în continuare şi lăsaţi să fiarbă cca 2 min; adăugaţi încă puţin lapte, dacă e foarte groasă.

Luaţi de pe foc.

Când s-a răcit puţin, încorporaţi ouăle, nucşoara şi caşcavalul ras, păstrând câteva linguri de caşcaval; săraţi şi piperaţi.

Ungeţi bine cu unt o formă de tort, puneţi o clătită, întindeţi un strat de spanac. Procedaţi la fel cu restul de clătite şi spanac, deasupra fiind ultima clătită.

Presăraţi caşcavalul păstrat şi lăsaţi la copt circa 15 minute, până se rumeneşte frumos.

Serviţi budinca fierbinte, cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.