Budinca de dovlecei cu sunca
PrinteazaBudinca de dovlecei cu sunca
- 1 kg dovlecei
- 1 pahar lapte
- 120 g caşcaval
- 100 g şunca
- 5 ouă
- 11/2 lingură de făină
- 220 g unt
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi, se scot seminţele şi se sotează cu 80 g unt şi sare.
Se face un sos alb (din 80 g unt, făină şi lapte) care se fierbe 2-3 minute, apoi se amestecă cu dovleceii, şunca tăiată, caşcavalul ras şi ouăle crude.
Se unge cu unt o formă de budincă, se pune în ea compoziţia de dovlecei şi se dă la cuptor, în bain-marie, circa 40 minute.
Se mai ţine în formă 5-6 minute, apoi se răstoarnă pe platou.
Se serveşte cu smîntînă sau sos de roşii.
Pofta buna!