Budinca de ceapa cu smantana

Printeaza

Budinca de ceapa cu smantana din: ceapa, margarina, unt, oua, smantana, faina, apa, otet, sare, piper, patrunjel, marar.

Ingrediente:Budinca de ceapa cu smantana

  • 1/2 kg ceapă uscată
  • 100 g margarină
  • 3 linguri unt
  • 4 ouă
  • 1 cană smântână
  • 250 g făină
  • 3 linguri apă caldă
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • piper
  • verdeaţă (pătrunjel, mărar)

 

Mod de preparare:

Faci un aluat nisipos din 100 g margarină, amestecată cu 3 linguri de apă caldă şi o lingură de oţet, peste care adaugi făina în ploaie. Frămânţi un aluat tăricel, pe care-l laşi la rece, cât timp pregăteşti ceapa.

Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai mărunt şi o căleşti cu cele 3 linguri de unt, la foc mic. Stingi cu o lingură de smântână şi tragi cratiţa de pe foc, când nu mai are sos.

Laşi să se răcească, apoi adaugi smântână rămasă, cele 4 ouă bătute bine, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Sărezi şi piperezi după gust şi torni amestecul într-o formă, pe care o căptuşeşti înainte cu aluatul nisipos.

Foaia de aluat o întorci şi deasupra formei. Dai forma la cuptorul cald, potriveşti focul şi o laşi 40-45 de minute.

Budinca o serveşti caldă sau rece, alături de roşii tăiate felii şi ardei.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.