Budincă de cartofi şi carnaţi

Printeaza

Budincă de cartofi şi carnaţi

Budincă de cartofi şi carnaţi

Ingrediente:

  • 500 g cartofi fierţi
  • 400 g cârnaţi afumaţi
  • boia
  • un ou
  • unt
  • nuc­şoară
  • ulei de măsline
  • sare
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte cartofii fierţi şi amesteeă-i apoi cu carnaţii tăiaţi mărunt, oul bătut, boiaua, sarea şi nucşoara rasă. Unge cu unt formele pentru budincă (sunt de preferat cele din ceramică sau sticlă termorezis-tentă) şi tapetează-le cu pesmet, pentru ca să se poată forma o crustă.

Aşază com­poziţia pe bază de cartofi în forme. Toarnă deasupra un fir subţire de ulei de măsline şi pre­sară pesmet, după care dă formele la cuptor, la tempe­ratura de 180°C.

Lasă budinca la cuptor până se rumeneşte. Adu-le la masă calde, direct în formele în care s-au pregătit, sau răsturnate pe un platou.

Budincă de cartofi şi cârnaţi

crop Budinca-de-cartofi-si-carnati.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.