Budinca cu cacao si ciocolata amaruie

Printeaza

Budinca cu cacao si ciocolata amaruie din: zahar, amidon, cacao, cafea, lapte, sare, ciocolata amaruie, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilinat.

Ingrediente:Budinca_cu_cacao_si_ciocolata_amaruie

  • 125 g zahar
  • 60 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • o lingura cafea solubila
  • 500 ml lapte
  • un praf sare
  • 60 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie

pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 60 g zahar
  • un plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Pentru budincă, se amestecă zahărul, amidonul, cacaua cernută, cafeaua solubilă şi sarea.

Se toarnă puţin câte puţin laptele şi se pune la foc. Din momentul în care fierbe, se reduce focul şi, amestecând, se lasă un minut pe foc până ce se obţine o cremă groasă.

Se trage vasul de pe foc, se adaugă ciocolata răzuită şi se amestecă până ce se topeşte.

Apoi, se adaugă vanilia, se amestecă şi se repartizează în patru forme care se dau la rece pentru 4 ore.

Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi, când s-a format o cremă albă, se toarnă laptele rece.

Se pune pe foc şi se amestecă până ce compoziţia devine groasă.

Se trage crema de pe foc, se pune zahărul vanilat şi apoi se lasă să se răcească. Se serveşte ca pat pentru budincă.

Budinca cu cacao si ciocolata amaruie

Budinca_cu_cacao_si_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.