Budincă de ciocolată cu sos de rom

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu sos de rom din: ciocolata menaj, zahar, lapte, oua, faina, zahar vanilat, lapte si rom.

Ingrediente:Budincă de ciocolată cu sos de rom

pentru budincă:

  • 150 g ciocolată menaj
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 5 ouă
  • 30 g faină albă
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru sos:

  • 350 ml lapte
  • 50 ml rom
  • 90 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 10 g faină albă

 

Mod de preparare:

Pune într-o crădcioară laptele, ciocolata rasă (ori tăiată cu cuţitul bucăţele), zahărul vanilat şi pune-le pe foc până când lichidul începe să clocotească şi ciocolata s-a topit.

Desfa într-o lingură de lapte făina, toarn-o în cratiţa cu lapte şi, cu ajutorul unui tel, amestecă întruna (pe foc) până când compoziţia se îngroaş, apoi las-o să se răcească.

Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă, toarn-o pe cea cu ciocolată peste ea şi amestecă uşor. Unge formele cu unt, umple-le cu compoziţia obţinută şi pune-le într-o tavă cu apă până la jumătate. Dă-le la cuptor 25 de minute, la 140° C.

Pune într-o oală romul, laptele şi coaja rasă de la lămâie şi fierbe-le. Freacă gălbenu¬şurile cu zahărul şi cu făina.

Toarnă treptat laptele peste această compoziţie şi lasă să fiarbă 3-4 minute, la foc mic, până când se îngroaşă. Trece compoziţia prin sită şi ţine-o călduţă.

Scoate tava din cuptor şi lasă budincile să se răcorească. Răstoarnă-le pe farfurii, toarnă peste ele puţin sos cu rom călduţ, lăsându-l să se scurgă pe o parte, apoi serveste-le.

Budincă de ciocolată cu sos de rom

Budincă de ciocolată cu sos de rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.