Borş Moldovenesc

Printeaza

O reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean.

Ingrediente:Borş Moldovenesc

  • carne de vită 400 g
  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • castraveţi muraţi 150 g
  • borş 3-400 ml
  • sare şi knorr după gust
  • pătrunjel verde şi leuştean

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierbe până ce carnea este aproape fiartă. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul, ţelina, albitura şi castraveţii muraţi se taie julien (fâşii).

Se adaugă la fiert zarzavatul şi o linguriţă de knorr, iar după 10 minute şi castraveţii. După ce toate legumele şi carnea sunt bine fierte, se adaugă borşul fiert separat şi se potriveşte gustul cu sare. înainte de servire se adaugă leuştean şi pătrunjel verde tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.