Bors cu perisoare

Printeaza

Bors cu perisoare din: oase de vita, carne de vita, orez, ou, sare, piper, bors, morcov, telina, ceapa. albitură, rosii, patrunjel, leuştean.

Ingrediente:Bors cu perisoare

  • 1 kg oase de vita
  • 500 g carne macră
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 l borş
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 albitură
  • 200 g roşii
  • pătrunjel
  • leuştean verde
  • 4 l apă

Mod de preparare:

Spargeţi oasele, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 4 I apă cu 1 linguriţă cu sare şi ceapa tocată fin.
După 1/2 oră de fierbere, strecuraţi lichidul.

Separat, pregătiţi perişoarele din carnea tocată, 1 ou crud, sare, piper şi orez. Omogenizaţi amestecul, formaţi perişoarele şi fierbeţi-le în supă cu zarzavatul tăiat în cuburi mici.

După 15 minute de fierbere, puneţi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate.

Daţi vasul lâ o parte de pe foc, turnaţi borşul fiert separat, puneţi leuşteanul şi pătrunjelul; borşul de perişoare este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.