Bomboane spiralate

Printeaza

Bomboane spiralate

Ingrediente pentru partea alba:Bomboane spiralate

  • 5 lg stafide albe
  • 2 lg susan
  • 4 lg nuca de cocos
  • 4 lg migdale crude

Ingrediente pentru partea neagra:

  • 5 lg stafide negre
  • 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove
  • 5 lg alune de pamant crude
  • 5 lg seminte de floarea soarelui crude

Mod de preparare:

Stafidele si semintele se rasnesc si se amesteca in 2 boluri separate conform cantitatilor de mai sus. Se ia una din culori si se framanta bine cu mana si se formeaza o sfera pe care o intindem cu facaletul intr-o fasie patrata de aprox. 15×15 cm.

Ca sa nu se lipeasca punem o folie alimentara intre sfera si masa si alta folie intre sfera si facalet.

O modelam si cu mana ca sa iasa cat mai patrata apoi facem la fel si cu a doua culore dupa care le punem una peste alta si folosindu-ne de folia alimentara dintre compozitie si masa, rulam usor si facem un sul.

Culoarea din exterior se va rupe din loc in loc, dar fiind moale putem sa reparam fara probleme. Strangem sulul in maini pentru a scoate golurile de aer, incercand sa pastam cat mai bine forma cilindrica.

Apoi il rotim intre palma si masa, apasand usor, pornind dinspre mijloc spre extremitati (altfel va ramane aerul inauntru si se va rupe).

Din cand incand ii turtim capetele ca sa ramna drepte.

Rasucim cilindrul pana ajunge la grosimea pe care o dorim si apoi taiem felii din el.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.