Bibilica cu ciuperci

Printeaza

Bibilica cu ciuperci din: bibilica, malsine, ciuperci, arpagic, napi, marar, patrunjel, vin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 bibilică de aproape 2 kg
  • sare
  • piper
  • 120 g măsline verzi
  • 250 g mânătărci uscate
  • 200 g arpagic
  • 200 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 300 g napi
  • pătrunjel şi mărar verde
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1/4 l supă

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica apoi aşezaţi-o într-o tavă să se frigă la cuptor, înăbuşit. Puneţi deasupra păsării: unt, sare, piper şi puţin cimbru, vin şi supă.

Lăsaţi la cuptor potrivit până când pasărea este frumos rumenită pe toate părţile.

Tăiaţi apoi friptura în 6-8 bucăţi egale şi puneţi-le într-o cratiţă cu măslinele fără sâmburi, mânătărcile opărite, foaia de dafin, vinul şi supa. Mai lăsaţi-le să fiarbă încet, pe foc domol 35-40 de minute.

Adăugaţi arpagicul sotat, napii tăiaţi în rondele groase, ulei, sare şi piper.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.