Bibilica

Printeaza

Bibilicile, nişte păsări cu un penaj foarte frumos cu mmici pete negre, sunt originare din Etiopia. Romanii le-au adus în Europa, consumându-le la banchete, ca simbol al opulenţei.

Francezii au fost cei a care au început să crească bibilicile (pintade) în număr mare încă din secolul XV. Astăzi, majoritatea sunt crescute în Belgia.

Carnea de bibilică seamănă cu cea de vânat; avânând o aromă destul de puternică. Din acest motiv, sosurile şi condimentele cu care se asezonează pot fi ceva mai uşoare decât cele foloslosite pentru păsările sălbatice.

De exemplu, bibilicile se pot umple cu o compoziţie de portocale şi cimbru, smântână, ouă şi pesmet fin sau cu o umplutură de sparanghel şi lămâie, bulgur, ienupăr şi costiţă afumată.

 

Bibilica

Bibilica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.