Barcute de dovlecei umpluti

Printeaza

Barcute de dovlecei umpluti din: dovlecei, ceapa, bulion, sunca, rosie, branza de vaci, lapte, patrunjel, marar, tarhon, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Barcute de dovlecei umpluti

  • 2 dovlecei mijlocii
  • o ceapă
  • 2 litri bulion de legume
  • 100 g şuncă
  • o roşie sau 8 tomate cherry
  • 125 e brânză de vaci
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 lingură pătrunjel
  • 1/2  lingură mărar
  • 1/2 lingură tarhon
  • 1/2 lingură cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Dovleceii se taie în două de-a lungul, se scobeste puţin miezul cu o lingură. Se fierb apoi circa 5 minute în bulionul de legume, se scurg, se condimentează si se lasă să stea 15 minute. Se taie ceapa în cuburi mici. Şunca se taie fâşii subţiri.

De la roşii se decupează capacul, se crestează pe partea superioară în formă de cruce şi se ţin circa un minut în apă clocotită, apoi se trec pe sub jet de apă rece. se decojesc, se scot sâmburii şi se toacă mărunt.

Totul se amestecă cu brânza de vaci şi laptele, se condimentează din nou, se adaugă apoi verdeaţa. Cu aceasta compoziţie se umplu jumătătile de dovlecei, se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt si se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru circa 20 de minute pentru a evita lipirea găluştelor de aceasta.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.