Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere

Printeaza

O reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant, galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde, sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute.

Ingrediente:Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere

  • două conserve de ton în ulei
  • 500 g ardei
  • 100 g măsline verzi
  • muştar picant
  • două gălbenuşuri fierte
  • o lămâie
  • două linguri de capere
  • o lingură de frunze de capere murate
  • salată verde
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ceapă roşie
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de căsuţa cu seminţe, se opăresc câteva mi­nute în apă clocotită, se scot într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Intr-un bol se pun gălbenuşurile fierte şi se sfărâmă. Se adaugă o lingură de muştar, uleiul de la ton, sare şi piper după gust. Se mixează până capătă con­sistenţa unui sos mai gros sau a unei maioneze, se adaugă suc de lămâie după gust şi se mixează încă un minut.

Se adaugă tonul din conservă, măslinele verzi tăiate, mărarul tăiat, o lingură de capere tocate şi se amestecă. Se umplu ardeii cu pasta obţinută, se aşază pe un platou şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.

Se scot de la rece şi se servesc cu un amestec de salată verde, capere şi frunze de capere. La pasta de ton se mai poate adăuga ceapă roşie sau ardei iute, tocate mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.