Ardei murati cu usturoi si seminte de mustar

Printeaza

Ardei murati cu usturoi si seminte de mustar din: ardei kapia roşii, usturoi, otet, sare, zahar, seminte de mustar, piper boabe, foi de dafin.

Ingrediente:Ardei_murati_cu_usturoi_si_seminte_de_mustar

  • 1 kg ardei kapia roşii
  • 2 căpăţâni de usturoi (cca 16 grăunţe)
  • 800 ml oţet
  • 1 lingură de sare
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri seminţe de muştar
  • 2 linguri piper boabe
  • 6 foi de dafin

Mod de preparare:

Se spală ardeii si se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă usturoiul şl se păstrează feliutele întregi. Se toarnă oţetul într-o cratiţă, se adaugă 200 ml de apă, sare, zahăr, semin­ţele de muştar, piperul şi foile de dafin.

Se fierb, apoi se lasă zeama să se răcească puţin. Se pun ardeii în bor­canele curate (apropi­ate între ele) şi se adaugă alternativ usturoiul.

Se toarnă zeama în borcane, se închid bine şi se lasă deoparte 6 înainte de servire.

Ardei murati cu usturoi si seminte de mustar

Ardei_murati_cu_usturoi_si_seminte_de_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.