Aperitiv cu vinete

Printeaza

Aperitiv cu vinete din: vinete, usturoi, busuioc, otet de mere, ulei de masline, sare si paine.

Aperitiv_cu_vinete_si_usturoi

 

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 3 căţei de usturoi mari
  • o rămurică de busuioc
  • 1 linguriţă cu oţet de mere
  • 1/2 pahar cu ulei de măsline
  • sare
  • pâine proaspătă

 

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele, tăiaţi-le în jumătăţi pe lung, daţi-le cu o linguriţă de sare apoi lăsaţi-le pe planşetă să se scurgă puţin.

Tocaţi fin rămurica de busuioc şi transformaţi usturoiul în mujdei. Peste busuioc şi usturoi puneţi oţet, ulei, sare şi ameste­caţi bine până obţineţi un sos.

Spălaţi jumătăţile de vinete, coaceţi-le pe ambele părţi pentru câteva minute.

Combinaţi vinetele cu sosul de busuioc, aşezaţi-le într-un castron şi puneţi-le în frigider pentru câteva ore.

Serviţi-le pe felii de pâine uşor rumenite şi decorate cu sosul apetisant!

 

 

Aperitiv cu vinete

Aperitiv_cu_vinete_si_usturoi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.