Vitel la tava cu portocale

Printeaza

Vitel la tava cu portocale din: piept de vitel, ceapa, portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Vitel la tava cu portocale

  • 800 g piept de vitel dezosat
  • 2 cepe
  • 1 portocala
  • sucul de la 1 grepfrut roz
  • 3 rosii mari
  • 40 cl supa de legume
  • 1 legatura de verdeturi asortate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea cuburi mari. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Curăţaţi coaja de la portocală şi apoi tăiaţi-o bastonaşe. Puneţi-le la fiert timp de 2 minute. Scurgeţi-le, repetaţi operaţia şi uscaţi-le. Stoarceţi sucul de portocală şi de grepfrut.

Opăriţi roşiile, scurgeţi-le şi îndepărtaţi pieliţa. Tăiaţi roşiile în două, scoateţi seminţele şi zdrobiţi pulpa. Puneţi carnea într-o cratiţă mare, adăugaţi ceapa, roşiile, sucul de portocală şi de grepfrut, supa şi verdeţurile asortate. Săraţi şi piperaţi.

Puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă 1 oră, la foc mediu.

Preparaţi gremolata. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Tocaţi 3 lin­guri de frunze de pătrunjel. Amestecaţi usturoiul, pătrunjelul şi sucul de portocală.

Scurgeţi bucăţile de carne şi puneţi-le pe o farfurie adîncă, aruncaţi legătura de verdeţuri asortate şi lăsaţi, eventual, să scadă sosul. Turnaţi sosul peste carne, apoi puneţi deasupra gremolata.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.