Vinete inăbuşite in smantană

Printeaza

Vinete inăbuşite in smantană

Ingrediente:Vinete inăbuşite in smantană

  • 3 vinete frumoase
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar smîntînă
  • 1 linguriţă mărar tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi fiecare sfert în două (pe lăţime).

Bucăţile de vinete se opăresc cu apă fierbinte şi sărată, lăsîndu-le în apă timp de 5 min, apoi se scurge apa şi se lasă 5-10 min vinetele în strecurătoare ca să se scurgă.

Fiecare bucăţică de vînătă se dă prin făinăşi se prăjeşte în untul sau gră-simea fierbinte.

Se aşază apoi într-o cratiţă, se toarnă pesteele smîntîna, se săreazăşi se lasă să fiarbă jumătate de oră la foc mic, scuturînd din cînd în cînd cratiţa.

Se aşază pe farfuriade servit şi se presară mărarul meu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.