Vacuta cu rosii
PrinteazaVacuta cu rosii din: muschi de vita, unt, usturoi, patrunjel, oregano, bulion, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 felii groase de muschi de vita
- 2 linguri unt
- 2 catei de usturoi
- 1 leg. patrunjel verde
- 1 lingura oregano
- 500g rosii în bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se lasa 1 ora la marinat. Se topeste untul într-o tigaie si se rumeneste carnea pe ambele parti. Separat, se amesteca rosiile cu usturoiul pisat, patrunjelul si oregano.
Se toarna acest amestec peste carne si se lasa sa fiarba 25-30 de minute la foc mic. Se poate pune si la cuptor, 20-25 de minute, dar atunci carnea trebuie sa fie în întregime acoperita de sos.
Se serveste cu cartofi natur sau orez si salate de legume proaspete.
Pofta buna!