Trufe cu nuca de cocos

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe cu nuca de cocos din: ricotta, zahar, fulgi de nuca de cocos, ciocolata menaj si lapte.

Ingrediente:Trufe cu nuca de cocos

  • 380 g ricotta
  • 100 g zahăr
  • 180 g fulgi de nucă de cocos
  • 100 g ciocolată menaj
  • 3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron ricotta, zahărul şi 120 g fulgi de nucă de cocos şi amestecă-le bine. Din compoziţia obţinută, formează biluţe de mărimea unei nuci. Din cantităţile indicate se obţin circa 36 de bucăţi.

Topeşte ciocolata la bain-marie. Când s-a topit, încorporează laptele, amestecând bine cu o spatulă până când obţii o cremă fină şi omogenă. Pune fulgii de nucă de cocos pe o farfurie şi tăvăleşte, pe rând, jumătate din trufe prin aceştia.

Trece prin ciocolata topită restul de trufe, apoi, cu ajutorul unei scobitori, tăvăleşte-!e prin nucă de cocos. Pune trufele pe un platou şi lasă-le în frigider să se răcească cel puţin 1 oră înainte de a le servi.

Trufe cu nuca de cocos

Trufe cu nuca de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.