Tort de lămâie

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de lamaie din: unt, zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, sare, oua, branza dulce, apa minerala, faina, praf de copt, budinca de vanilie, branza dulce, fructe de padure, zahar pudra si suc de lamaie.

Ingrediente:Tort de lămâie

aluat: 

  • 120 g de unt moale
  • 100 g de zahăr
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • 1/2 lin­guriţă coajă rasă de lămâie
  • sare
  • 2 ouă
  • 100 g de brânză dulce
  • cca. 50 ml de apă minerală
  • 250 g de făină
  • 1 linguriţă de praf de copt

topping:

  • 1/2 de pachet budincă de vanilie
  • 250 ml de lapte
  • 2 linguri de zahăr
  • 100 g de brânză dulce
  • 1/2 de linguriţă de coajă rasă de la o lămâie
  • 300 g de fructe de pădure amestecate (căpşune, zmeură, etc)
  • 4 linguri de za­hăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi untul. Adăugaţi treptat zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi praful de sare, iar la final înglo­baţi pe rând ouăle. Amestecaţi brânza dulce cu apa minerală şi încorporaţi-o în aluat.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi înglobaţi-le în aluat, care trebuie să fie uşor de întins. Intindeţi-l într-o formă rotundă (0 26 cm) şi coaceţi-l cca. 40 de minute. Lăsaţi-l să se răcească.

Fierbeţi budinca împre­ună cu laptele şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intindeţi-o peste aluat.

Pregătiţi fructele, tăiaţi căpşunele în jumătate. Aşezaţi-le peste cremă. Amestecaţi zahărul pudră cu sucul de lămâie şi ungeţi prăjitura cu această glazură.

Tort de lămâie

Tort de lămâie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Delicios tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.