Tort cu jeleu de portocale si coniac

Printeaza

Tort cu jeleu de portocale si coniac din: ouă, zahăr, miere, apă fierbinte, făină, migdale, esenţă de migdale, portocale, amidon, zahăr, mascarpone, brânză de vaci, coniac, gelatină, zahăr pudră, smântână pentru frişcă, fulgi de migdale.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_jeleu_de_portocale_si_coniac

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură miere
  • 5 linguri apă fierbinte
  • 100 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • esenţă de migdale

Pentru jeleul de portocale:

  • 4 portocale mari
  • 50 g amidon
  • 100 ml apă
  • 2-3 linguri zahăr

Pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri coniac
  • 5 g gelatină
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 250 ml smântână pentru frişcă

Pentru ornat:

  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • fulgi de migdale
  • bucăţele de portocale

Mod de preparare:

Mixezi albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugi 50 g zahăr şi mi­xezi până ce spuma devine lucioa­să. Separat, mixezi gălbenuşurile cu apă fierbinte. Adaugi apoi restul de zahăr şi mierea şi mi­xezi până când compoziţia de gălbenuşuri devine cremoasă şi se albeşte. Amesteci migdalele măcinate cu făina şi le încorporezi în crema de gălbenuşuri.

Adaugi şi esenţa de migdale şi amlsteci până se omogenizează. La final încorporezi uşor spuma de albuş. Torni compoziţia într-o tavă rotun­dă (26 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Scoţi blatul din tavă şi îl laşi să se răcească pe un grătar, apoi îl tai în trei foi. Cureţi portocalele de coajă şi de pieliţă.

Aşezi pulpa de portocale în blender şi o pasezi. Piureul obţinut îl pui pe foc mic. Amidonul îl di­zolvi în apă rece şi îl adaugi pes­te piureul de portocale. Adaugi şi zahărul şi amesteci până când se îngroaşă, lei de pe foc şi laşi să se răcească. După ce s-a răcit, ungi două dintre cele trei blaturi cu jeleu (mie mi-a mai rămas). Gelatina o hidratezi în 3 linguri de apă rece, apoi o dizolvi la foc mic.

Amesteci brârlza de vaci cu mas- carpone şi adaugi gelatina dizol­vată. Amesteci până se încor­porează, apoi adaugi coniacul. Separat, mixezi smântână pentru frişcă, împreună cu zahărul pu­dră. Frişca bătută o încorporezi uşor în crema de brânză. Pe un platou aşezi un blat uns cu jeleu, iar în jurul lui montezi inelul pen­tru tort. Pui jumătate din cremă şi nivelezi.

Urmează celălalt blat cu jeleu şi restul de cremă. Acoperi cu ultimul blat şi dai la frigider pentru câteva ore. După ce s-a răcit, desprinzi inelul şi îmbraci tortul în frişcă bătută. Eu am ornat cu moaţe şi bucăţele de portpcală, iar pe marginea tortului am pus migdale feliate.

Tort cu jeleu de portocale si coniac

Tort_cu_jeleu_de_portocale_si_coniac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.