Terina cu legume si smantana

Printeaza

Terina cu legume si smantana din: broccoli, mazare, fasole verde, morcov, ardei, smantana, sare, piper, unt.

Ingrediente:Terina cu legume si smantana

  • 100 g broccoli
  • 100 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 4 oua
  • 300 ml smântână
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Se taie cubuleţe morcovul şi ardeiul, iar bucheţelele de broccoli în jumătate. Se pun legumele într-un vas de pregătit la aburi sau pe o sită care se aşază pe un vas cu apă clocotită.

Se lasă acoperite cca 15 minute, apoi se lasă să se răcească.

Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper. Se adaugă legumele şi se amestecă. Se unge un vas cu unt, se toarnă amestecul, se acoperă cu folie de aluminiu, se aşază într-un vas mai mare, care se umple cu apă clocotită.

Se introduce totul în cuptorul încins cca 1 oră, după care se scoate folia şi se mai lasă 20 de minute. Apoi se scoate vasul din baia de aburi şi se lasă terina să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.