Terina de pui si rosii

Printeaza

Terina de pui si rosii din: pui afumat, rosii uscate, albusuri, smantana, ceapa alba, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Terina_de_pui_si_rosii

  • un piept si doua pulpe afumate de pui
  • 3 pulpe de pui crude
  • 200 g rosii uscate
  • 2 albusuri
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe albe
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. Se curăţă de pielită şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care se trece prin maşina de tocat si se amestecă apoi cu albuşurile. Se acoperă imediat şi se lasă la rece pentru 15 minute. Tot prin maşina de tocat se trece şi ceapa.

Carnea crudă se amestecă cu ceapa şi smântână, apoi cu carnea afumată, roşiile uscate şi pătrunjel. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

O formă de cozonac se tapetează cu hârtie de copt care se lasă peste marginile formei, se pune amestecul, se nivelează şi se pune într-un vas mai mare, cu apă până la jumătatea înălţimii tăvii de cozonac. Se fierbe la cuptor pentru 90 de minute.

Apoi, se lasă să se răcească şi se dă la rece pentru o noapte. A doua zi se scoate cu ajutorul hârtiei de copt.

Terina de pui si rosii

Terina_de_pui_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.