Tarta cu somon si rosii

Printeaza

Tarta cu somon si rosii din: faina, oua, sare, apa, unt, somon, rosii, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:Tarta cu somon si rosii

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • 50 ml apă rece
  • 125 g unt

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 150-200 g somon
  • 8 roşii cherry
  • 200 g smântână grasă
  • 100 g caşcaval
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Pui într-un bol făina, untul cubuleţe ţinut la temperatura camerei, sarea, oul şi apa, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic. Il înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30 de minute.

După ce s-a mai întărit, întinzi aluatul, îl pui într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, dai tava la cuptorul încins în prealabil şi laşi 10-15 minute.

Amesteci smântână, caşcavalul ras, ouăle, după care adaugi ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc bucăţi de somon, rozmarin marunţit şi roşii cherry bine spălate. Dai tava din nou la cuptor 25-35 de minute, până se rumeneşte frumos.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.