Tarta cu arome dobrogene

Printeaza

Tarta cu arome dobrogene din: spanac, stevie, ceapa verde, usturoi, ceapa, morcovi, crap file, aluat de foitaj, sare, piper, ulei, mirodenii garam masala, boia, oua, hartie de copt.

Ingrediente:Tarta cu arome dobrogene

  • 400 g spanac congelat sau 800 g-1 kg spanac proaspăt
  • ştevie, după gust
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 crap file
  • 2 pachete aluat pentru foitaj
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă amestec de mirodenii garam masala
  • 1 linguriţă boia dulce afumată
  • 1-2 ouă
  • hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie julien. Ceapa verde se curăţă şi se taie rondele. Spanacul şi ştevia proaspete se opăresc şi se scurg bine. Morcovul se curăţă şi se dă pe ră-zătoarea mare. Peştele se fierbe, se curăţă de oase şi piele şi se lasă la scurs.

Intr-o tigaie antiaderentă, se căleşte, cu 3-4 linguri de ulei de măsline, ceapa şi morcovul. în momentul în care ceapa devine translucidă, se adaugă spanacul şi ştevia.

Se călesc până în momentul în care toată apa s-a evaporat. Se adaugă cei 2 căţei de usturoi pisaţi şi se mai lasă 2 minute la foc mic. Se adaugă sare şi piper după gust şi garam masala împreună cu boiaua afumată. Se lasă să se răcească.

Foitajul se lucrează rece, imediat ce a fost scos din frigider. Se pune în forma rotundă o hârtie de copt. Se aşază prima foaie de foitaj. în cazul în care este mai mică decât forma, se presară peste aluatul de foitaj puţină făină şi se întinde cu sucitorul, astfel încât să depăşească puţin marginea formei. Se adaugă amestecul de spanac, peste care se presară bucăţi de peşte. Se acoperă cu cealaltă bucată de foitaj.

Se apasă cu degetele pe marginile tăvii, astfel încât cele două foi să se lipească între ele. Se taie surplusul de pe margini, astfel încât plăcinta să încapă în formă. Pe mijlocul plăcintei se pune un pahar mic, cu gura în jos sau un bol mic ori capacul unui borcan, nu mai mare de 5-6 cm. Se taie toată plăcinta în felii de 3-4 cm, începând de la paharul din mijloc spre margini.

Fiecare felie se răsuceşte, ridicând-o uşor de la stânga la dreapta. în cazul în care aluatul s-a încălzit, se dă plăcinta la frigider 20 de minute, înainte de coacere, astfel foitajul va creşte pufos. înainte de a o da la cuptor, se unge plăcinta cu ou bătut, pentru a-i oferi un luciu frumos şi o culoare aurie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.