Tagliatelle cu sfeclă roşie

Printeaza

Tagliatelle cu sfeclă roşie din: tagliatelle cu spanac, dovleac, seminte de susan, sfecla rosie, busuioc, scortisoara, chimen, sare, piper, smantana, branza cu mucegai.

Ingrediente:Tagliatelle_cu_sfecla_rosie

  • 400 g tagliatelle cu spanac
  • 400 g dovleac pentru placinta
  • 30 g seminte de susan
  • doua sfecle rosii
  • 200 ml ulei de masline
  • o lingura busuioc tocat
  • 3 g scortisoara
  • 3 g chimen
  • sare
  • piper
  • smantana
  • branza cu mucegai

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se fierbe puţină apă cu sare, se pune dovleacul şi se lasă cinci minute. Se scoate cu o spumieră şi se pune într-un bol, se presară sare, piper, chimenul pisat şi scorţişoara măcinată.

Se amestecă să nu se sfărâme şi se prăjeşte în 100 ml ulei de măsline până se formează o crustă. Se scot într-un bol şi se păstrează la cald. Sfeclele se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Se călesc trei minute în ulei încins apoi se scot pe un platou.

Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, se amestecă bine cu puţin ulei, sare, piper şi semin- ţeje de susan crude sau prăjite. Se pun în farfurii, se aşază deasupra dovleacul prăjit şi alături sfecla. Se presară busuioc tocat şi se servesc imediat.

Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana si barnza cu mucegai.

Tagliatelle cu sfeclă roşie

Tagliatelle_cu_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.