Supa Yayla Corbasi

Printeaza

O reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt, faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta.

Ingrediente:Supa Yayla Corbasi

  • 100 g orez cu bobul lung
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 1,5 l supa de pui
  • 200 g iaurt
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus
  • sare
  • zeama de lamaie
  • piper
  • 1 lingurita menta uscata

 

Mod de preparare:

Tai ceapa solzisori. Intr-o cratita pui ceapa si 25 g unt. Lasi sa se abureasca si adaugi supa de pui si orezul spalat. Fierbi 25 de minute pana e moale orezul. Pui iaurtul intr-un castronel impreuna cu faina si galbenusul.

Omogenizezi pasta obţinută, lei supa de pe foc. Adaugi în pasta de iaurt câteva linguri de supă pentru a o mai subţia. Pui în oală pasta de iaurt şi mai pui puţin supa pe foc, dar nu trebuie să clocotească, lei supa de pe foc şi o potriveşti de sare şi piper. Adaugi zeamă de lămâie după plac.

Restul de unt îl topeşti într-o crăticioară, adaugi menta uscată şi un vârf de cuţit de piper. Serveşti supa în boluri cu puţin unt condimentat cu mentă şi cu lipii turceşti.

Supa Yayla Corbasi

Supa Yayla Corbasi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.