Supa de iarna
PrinteazaO reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau, sare, piper si cimbru.
- 2 litri zeama de varza acra sau bors
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei gras sau 1 lingura pasta de ardei
- 1 fir de praz (partea alba)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura tarate de grau
- sare
- piper
- cimbru
- marar
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe o râzătoare cu ochiuri mai mari sau tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi-le într-o oală mai mare, trumaţi deasupra uleiul şi săraţi-le.
Amestecaţi-le bine şi lăsaţi-le acoperite 5 minute.
Turnaţi peste ingrediente zeama de varză şi adăugaţi tărâţele, piper, cimbru şi mărar, după gust. Amestecaţi ingredientele, lăsaţi supa în repaus 5 minute înainte de servire.
Puteti adăuga la această supă orice altă legumă preferaţi. Dacă aveţi ierburi aromate proaspete, atunci cantitatea de condimente va fi mai mică.
Dacă vreţi să obţineţi supă sau ciorbă de culoare roşie, folosiţi sfecla rasă cât mai mărunt.
Supa de iarna
Pofta buna!