Supa de vita cu zarzavat
PrinteazaSupa de vita cu zarzavat din: carne de vită, zarzavat, ceapă, sare, găluşte, oua(opţional).
- 500 g carne de vită
- 1 legătură de zarzavat
- ceapă
- sare
- găluşte
- 4 gălbenuşuri (opţional)
Mod de preparare:
Se macină carnea împreună cu zarzavatul şi se pune la fiert în 1,5 litri de apă, împreună cu condimentele.
Se fierbe la foc mic, apoi 1 oră sub capac, după care se toarnă deasupra 100 ml apă rece. Se lasă să stea 10 minute, apoi se strecoară printr-o strecurătoare deasă.
Se serveşte cu găluşte sau cu tăiţei. Se poate servi în căni, punând la fiecare porţie câte un gălbenuş, peste care se toarnă zeama. Din zarzavatul şi carnea rămasă se poate prepara un pateu.
Pofta buna!