Supa de usturoi cu parmezan

Printeaza

Supa de usturoi cu parmezan din: usturoi, cartofi, telina, supa de legume, smantana, cimbru, sare, ulei extravirgin de masline, parmezan, crutoane.

Ingrediente:Supa_de_usturoi_cu_parmezan

  • 5 capatani de usturoi
  • 3 cartofi
  • 1 felie de telina
  • 1 1/2 l apa sau supa de legume
  • 100 ml smantana
  • 1 crenguta cimbru
  • sare
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Pui la fiert apa împreună cu cartofii, ţelina, cimbrul şi un praf de sare. Când cartofii au fiert, adaugi usturoiul curăţat şi laşi compoziţia să fiarbă încă vreo 5-7 minute.

Iei vasul de pe foc, adaugi smântână şi pasezi legumele împreună cu o parte din supa în care au fiert. Diluezi supa după gust, cu zeamă în care au fiert legumele, astfel încât să obţii un preparat cremos.

Picuri în porţii câte puţin ulei de măsline şi presari puţin parmezan.

Supa de usturoi cu parmezan

Supa_de_usturoi_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.