Supa de rosii cu paste fainoase
PrinteazaSupa de rosii cu paste fainoase din: pasta de rosii, ceapa, paste fainoase, morcovi, ardei gras, lamaie, patrunjel, sare, zahar, ulei.
- 5 linguri pastă de roşii
- 2 cepe
- 100 g paste făinoase (după plac)
- 2 morcovi
- un ardei gras
- o lămâie
- o rădăcină de pătrunjel
- sare
- zahăr
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert într-o oală cu 4 litri de apă. Când s-au fiert bine, se strecoară, şi zeama se pune în oală la foc. Pastele se fierb în apă cu puţină sare şi o lingură de ulei, apoi se strecoară şi se undesc în apă rece.
Intr-un vas se pune pasta de roşii, se freacă bine cu o lingură de ulei şi apoi se adaugă din zeama de legume până se subţiază puţin, se toarnă treptat şi se amestecă în oală. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se adaugă pastele. Se drege de sare, dar şi de dulce-acrişor, adăugându-se zeamă de lămâie sau zahăr, după gust.
Supa de rosii cu paste fainoase
Pofta buna!