Supa de praz cu cartofi – usor de preparat

Printeaza

Supa de praz cu cartofi din: praz, cartofi, unt, faina, sare, piper, aluat foitaj.

 

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_cartofi

  • 3 bucati praz
  • 500 g cartofi
  • 30 g unt
  • o lingura faina
  • sare
  • piper

ingrediente pentru servit:

  • 4 bucati aluat foitaj

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj congelat se desface şi se taie patru bucăţi de mărimea cănilor de supă.

Restul aluatului se pune din nou la congelator. Intre timp, se curăţă prazul de foile exterioare si se taie rondele, iar cartofii se curăţă si se taie cuburi.

Se pun în oală cu aproximativ 1,5 litri de apă, sare şi piper, şi se lasă la fiert 30 de minute, cu capac.

Prazul si cartofii se mixează, iar untul moale se amestecă cu făina si apoi se toarnă supă fierbinte, amestecând energic pentru a desface faina.

Se pune supa în patru căni termorezistente, se acoperă cu aluat de foitaj şi se dau la cuptor pentru 15 minute.

Supa de praz cu cartofi

Supa_de_praz_cu_cartofi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.