Supa crema de spanac cu patrunjel
PrinteazaSupa crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel.
- 350 g spanac
- 1 cartof
- 2 cepe
- 1 telina mica
- 1 ardei rgas
- 1 pastarnac
- sare
- 2 linguri ulei
- patrunjel frunze
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul, ardeiul gras şi, după ce au fiert, se scot legumele întregi şi se potriveşte supa cu sare.
Se curată spanacul şi se pune la fiert când apa clocoteşte, aproximativ 30 de min., apoi se scoate şi se scurge.
Spanacul împreună cu cartoful fiert tăiat cubulete se pun în blender, se subţiază cu zeama de supă şi se adaugă uleiul.
Se serveşte cu crutoane de pâine şi câteva frunze de pătrunjel pentru aromă.
Supa crema de spanac cu patrunjel
Pofta buna!