Supa de ciuperci si rosii

Printeaza

Supa de ciuperci si rosii din: ciuperci, rosii, morcov, usturoi, ceapa, cartofi, oua, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Supa_de_ciuperci_si_rosii

  • 500 g pâinişoare (ciuperci)
  • 3 roşii româneşti
  • 1 morcov
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 cepe verzi
  • 2 cartofi noi
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intâi de toate speli ciupercuţele, apoi le tai fideluţă şi le dai în clocot circa 15 minute.

Intr-un vas mai înalt, pui 2 linguri cu ulei şi adaugi ceapa tăiată rondele şi morcovul tăiat rondele, dat pe râzătoare sau cum preferi. Adaugi şi usturoiul tăiat mărunt şi îl căleşti circa 2-3 minute.

Torni 3 litri de apă. Pui cartofii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă. Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi roşiile tăiate mărunt. Mai dai 2-3 clocote.

Inainte de a opri focul, adaugi ouăle, de la care ai separat mai întâi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci în oală de câteva ori.

Când albuşul a devenit alb, opreşti focul şi serveşti supa.

Supa de ciuperci si rosii

Supa_de_ciuperci_si_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.