Supă Callaloo – Supa verde

Printeaza

Supă Callaloo – Supa verde din: ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, frunze de spanac si varza, supa de pui, zeama de lamaie, sare si piper.

Supa Callaloo este o mâncare tradițională din Caraibe, cu origini în Africa de Vest. Numele provine de la frunzele de callaloo, o plantă cu frunze verzi, care este un ingredient esențial în supa.

În timpul comerțului de sclavi, planta a fost adusă în Caraibe și a devenit rapid un aliment de bază pentru sclavii africani care au fost forțați să trăiască în acea zonă.retete

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 ardei iute, tocat mărunt (opțional)
  • 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal
  • 1 legătură de frunze de Callaloo (dacă nu aveți acces la Callaloo, puteți folosi 1/2 varză și 1/2 spanac)
  • 4 căni de supă de pui sau de legume
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul într-un vas mare la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul.

Sotati până devin translucide, aproximativ 5 minute.

Adăugați ardeiul iute (dacă folosiți) și sotati încă un minut.

Adăugați frunzele de Callaloo sau varza și spanacul și amestecați bine. Acoperiți și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.

Adăugați supa și lăsați să fiarbă timp de 20-30 de minute până când legumele sunt moi și suculente.

Îndepărtați supa de pe foc și folosind un blender sau un robot de bucătărie, mixați supa până devine fină și cremoasă.

Întoarceți supa la foc mediu și adăugați zeama de lămâie. Lăsați să fiarbă timp de 2-3 minute, apoi adăugați sare și piper după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.