Rösti (cartofi prăjiți elvețieni)

Printeaza

Rösti (cartofi prăjiți elvețieni) din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare, piper.

Această rețetă de Rösti (cartofi prăjiți elvețieni) este o opțiune sănătoasă și savuroasă de mic dejun sau cină.

Este bogată în carbohidrați complexi, care îți oferă energie pe termen lung, în timp ce grăsimile sănătoase din uleiul de măsline ajută la menținerea sănătății inimii.

De asemenea, această rețetă este o sursă bună de vitamina C și potasiu.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă medie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

 

 

Mod de preparare:

Curățați cartofii și ceapa și radeți-le fin. Puneți cartofii și ceapa într-un șervet curat și stoarceți excesul de apă.

Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă și adăugați cartofii și ceapa rase. Condimentați cu sare și piper după gust.

Prăjiți roștițele timp de aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte sau până când sunt aurii și crocante.

Poți folosi o spatulă pentru a le întoarce cu grijă.

Scoateți roștițele din tigaie și puneți-le pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Informații nutriționale (valori aproximative)

  • Carbohidrați: 35 g
  • Grăsimi: 7 g
  • Proteine: 4 g

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rosti cu cartofi, morcovi si chimen

Rosti cu cartofi, morcovi si chimen din: ceapă, morcovi, cartofi, ou, seminte de chimen, sare, piper negru macinat, ulei de masline, unt. Ingrediente: 1 ceapă mică curăţată 1-2 morcovi curăţaţi 600 g cartofi curăţaţi 1 ou mediu 1 lingură cu seminţe de chimen sare şi piper negru măcinat 1 lingură cu ulei de măsline 1 bucăţică […]

 

Rosti de cartofi si hrean

Rosti de cartofi cu rozmarin

Rosti de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rozmarin, amidon, sare, piper, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 2 cartofi de dimensiuni medii 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de amidon sare piper ulei de măsline extravirgin       Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi cartofii, apoi, cu ajutorul unei râzători, tăiaţi cartofii julienne în fire subţiri, stropiţi-i imediat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.