Salata de icre cu masline
PrinteazaSalata de icre cu masline din: icre, ulei, lamaie, ceapa, smantana, masline.
- 100 g icre de crap sărate sau proaspete
- 1 cană cu ulei
- 1/4 lămâie
- ceapă verde
- 1 lingură cu smântână
- pâine toast
- măsline
Mod de preparare:
Spălaţi icrele de sare (sau le daţi sare şi le lăsaţi să stea de pe o zi pe alta în cazul în care icrele sunt proaspete), lăsaţi-le să se scurgă într-un tifon pus pe strecuratoare, puneţi-le într-un castron adânc.
Stropiţi-le cu zeamă de lamaie omogenizaţi, adaugaţi 1 felie de pâine bine uscată şi farâmiţată şi amestecaţi iar. Puneţi cate o picatura de ulei si încorporaţi în amestec cu o lingură de lemn, pe care o mişcaţi intr-un singur sens.
Când aţi terminat uleiul, adăugaţi în castron ceapa verde taiata marunt si 1 lingură de smântână.
Omogenizaţi, aşezaţi pe platou, decoraţi cu măsline şi feliuţe subţiri de lămâie, serviţi lângă pâine feliată.
Pofta buna!