Salata de icre cu masline

Printeaza

Salata de icre cu masline din: icre, ulei, lamaie, ceapa, smantana, masline.

Ingrediente:Salata de icre cu masline

  • 100 g icre de crap sărate sau proaspete
  • 1 cană cu ulei
  • 1/4 lămâie
  • ceapă verde
  • 1 lin­gură cu smântână
  • pâine toast
  • măsline

 

Mod de preparare:

Spălaţi icrele de sare (sau le daţi sare şi le lăsaţi să stea de pe o zi pe alta în cazul în care icrele sunt proaspete), lăsaţi-le să se scurgă într-un tifon pus pe strecuratoare, puneţi-le într-un castron adânc.

Stropiţi-le cu zeamă de lamaie omogenizaţi, adaugaţi 1 felie de pâine bine uscată şi farâmiţată şi amestecaţi iar. Puneţi cate o picatura de ulei si încorporaţi în amestec cu o lingură de lemn, pe care o mişcaţi intr-un singur sens.

Când aţi terminat uleiul, adăugaţi în castron ceapa verde taiata marunt si 1 lingură de smântână.

Omogenizaţi, aşezaţi pe platou, decoraţi cu măsline şi feliuţe subţiri de lămâie, serviţi lângă pâine feliată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.