Salată de fenicul, creson şi portocale

Printeaza

Salată de fenicul, creson şi portocale

Aroma de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei apreciate salate de iarnă.

Salata se face de obicei doar din fenicul crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin, nişte sare de mare şi puţin piper. Pentru a contracara dulceaţa fructelor şi pentru un plus de culoare, se pot adăuga diverse garnituri. Dacă puneţi ceapă roşie tăiată felii foarte subţiri, veţi obţine un gust picant; puţină salată rocket adaugă o notă piperată, iar cicoarea roşie îi împrumută o parte din gustul său amărui şi o nuanţă purpurie.

In Sicilia, deasupra salatei se presară măsline negre sărate. Frunzele feniculului pot fi folosite ca un ingredient aromatic, conferind salatei o savoare suplimentară, de anason. Bineînţeles, atunci când se coc portocalele roşii, această salată formează un tablou colorat, la fel de încântător ca un apus de soare pe Mediterană.

Salata de fenicul cu portocale este un aperitiv delicios, mai ales atunci când însoţeşte frigărui le de creveţi. Salata poate fi savurată şi la sfârşitul mesei, pentru a înviora papilele gustative. Feniculul fraged şi zemoasele portocale sunt, de asemenea, antidotul ideal la mâncărurile grase şi grele specifice anotimpului rece.

Salată de fenicul, creson şi portocale

Back Camera

Ingrediente:

  • 1 bulb mare de fenicul
  • 2 legaturi de creson
  • 1 portocala mare si zeamoasa
  • 4 linguri iaurt simplu gros
  • sare
  • piper negru proaspact macinat dupa gust
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Tăiaţi bulbul de fenicul în jumătate şi apoi în felii subţiri. Clătiţi feliile de fenicul sub un jet de apă rece, apoi scuturaţi-le bine. Spălaţi şi cresonul şi îndepărtaţi rădăcinile şi tulpinile mai lemnoase.

Puneţi cresonul într-un castron împreună cu feniculul. Curăţaţi portocala de coajă, apoi tăiaţi-o în jumătate pe verticală, începând de la codiţă.

Tăiaţi jumătăţile de portocală de-a curmezişul, astfel încât feliile obţinute să aibă formă de semicerc şi sâ se vadă pulpa fructului.

Adăugaţi feliile de portocală peste fenicul. Amestecaţi iaurtul cu sare, piper negru şi cu o lingură de ulei de măsline.

Turnaţi-l peste salată şi amestecaţi totul cu grijă. Serviţi imediat, astfel încât cresonul sâ nu aibă timp să se înmoaie

Salată de fenicul, creson şi portocale

 

Salată de fenicul, creson şi portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.