Salata de paste cu feta

Printeaza

Salata de paste cu feta din: paste, branza feta, lamaie, ardei gras, usturoi, busuioc, ulei de masline, otet, sare si piper.

Ingrediente:Salata de paste cu feta

  • 500 g paste-fundiţe
  • 200 g brânză feta
  • 2 lămâi conservate în ulei
  • 1 conservă de ardei gras, roşu, curăţat
  • 2 căţei de ustu­roi
  • 1 legătură de busuioc
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert, într-o cratiţă, o canti­tate mare de apă cu sare. Când dă în clocot, introduceţi pastele şi fierbeţi-le 10 min. Scurgeţi-le şi lăsaţi-Ie să se răcească. Scurgeţi ardeii conservaţi şi tăiaţi i în şuviţe.

Curăţaţi şi zdrobiţi ustu­roiul. într-o tigaie adâncă, încingeţi 2 linguri de ulei şi căliţi usturoiul şi ardeii 5 minute, la foc mic. Tăiaţi lămâile conservate în rondele şi brânza feta în bucăţele. Intr-un castron, amestecaţi sarea, piperul şi oţetul.

Incorporaţi restul de ulei, puţin câte puţin, şi amestecaţi totul până obţineţi o emulsie.

Adăugaţi pastele, bucăţelele de feta, şuviţele de ardei şi rondelele de lămâie. Omogenizaţi bine. Presăraţi busuioc tocat şi serviţi. După gust, puteţi adăuga şi o mână de măsline mici în această salată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.