Salata de dovleac
PrinteazaSalata de dovleac din: dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, lime, lapte de cocos, sos de peste, zahar, spanac.
- 1 dovleac, curăţat de seminţe
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roşie, feliată în rondele subţiri
- 2 limes, coaja rasă de la 1 dintre ele, zeama de la amândouă
- 100ml lapte de cocos
- 2 linguriţe sos de peşte
- 1 linguriţă de zahăr
- 200g de spanac
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Taie dovleacul în bucăţi de mărimea unei înghiţituri, tăvăleşte-le prin ulei, sare şi piper, apoi coace-le 30-40 de minute, până când devin aurii şi fragede.
Lasă-le să se răcească. Tăvăleşte rondelele de ceapă prin zeama de la 1 lime şi pune-le deoparte cât timp dovleacul se coace.
Prepară dressingul, combină restul de zeamă de lime, coaja rasă de lime, laptele de cocos, sosul de peşte şi zahărul.
Acoperă acest dressing şi lasă-l la infuzat în frigider 10-15 minute sau până când urngează să serveşti salata. Amestecă dovleacul, spanacul şi ceapa şi stropeşte salata din abundenţă cu dressing.
Salata de dovleac
Pofta buna!
Foarte buna salata de dovleac