Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: linte, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa rosie, usturoi, cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper negru.

Ingrediente:Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor

  • 1 ardei gras roşu, tăiat în sferturi, cu­răţat, fără sâmburi
  • 1 ardei gras galben sau portocaliu, tăiat în sferturi, curăţat, fără sâmburi
  • 2 cepe roşii mari, tăiate felii
  • 3 căţei de usturoi, cu coajă
  • frunzele de la două crenguţe de cim­brişor proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g linte, spălată
  • 2 linguri oţet balsamic
  • o mână de pătrunjel proaspat
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius (ultima treaptă a aragazului). Ardeii, ce­pele, usturoiul, cimbrişorul şi uleiul se amestecă într-o tavă încăpătoare de copt şi se coc 35-40 min.

Intre timp se fierbe lintea într-o clocotită, cu putină sare, aproximativ 20-25 min, până când se frăgezeş­te.

Intr-un vas, se păstrează două linguri din apa în care a fiert lintea, după care aceasta se scurge şi se lasă la răcit.

Căteii de usturoi se curată de coajă şi se zdrobesc împreună cu oţetul balsamic şi li­chidul păstrat de la linte.

Se adaugă apoi, îm­preună cu pătrunjelul, peste linte. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Legumele coapte se aranjează deasupra lintei şi se servesc.

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.