Rinichi de porc cu vin

Printeaza

Rinichi de porc cu vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper.

Ingrediente:Rinichi de porc cu vin

  • 500 g rinichi de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii decojite
  • 5-6 catei de suturoi
  • 300 m vin rosu sec
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cu cimbru
  • boia dulce sau iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece.

Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.

Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare şi puţin piper negru măcinat.

Serveşte-i cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.