Retete de post: Supa de morcovi cu usturoi

Printeaza

 Supa de morcovi cu usturoi

Ingrediente:Supa de morcovi cu usturoi

  • 1/2 kg morcovi
  • 2 căţei de usturoi
  • un vârf de linguriţă de chimen
  • 1 lămâie
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 1 l apă în care vei fierbe morcovii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, îi speli bine, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu un praf de sare. Ii laşi să se răcească, apoi îi pasezi sau îi mixezi, adaugi apă în cantitate egală cu volumul pe care îl ocupă pasta de morcovi, pui şi usturoiul pisat, chimenul, sare şi piper după gust, zeamă de lămâie şi mixezi sau amesteci.

Adaugi treptat uleiul şi dacă este nevoie mai diluezi supa apă, lăsând-o să mai dea un clocot. Când aduci supa la masă presari pătrunjelul tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.