Retete de post: Legume inabusite
PrinteazaLegume inabusite din: vanata, dovlecel, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare.
- o vânătă
- un dovlecel
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 2 cepe
- 4 căţei usturoi
- 3 roşii proaspete
- 2 linguri ulei
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vânata şi dovlecelul se taie felii care se presară cu sare şi se lasă deoparte. Intre timp, ceapa tăiată mai mare şi ardeii tăiaţi fâşii se pun la călit în ulei.
Se adaugă piperul, usturoiul, vânătă şi dovlecelul şterse de sucul pe care îl lasă. Se pun şi roşiile tăiate felii. Se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc încă 20 de minute amestecând periodic.
Se serveşte cu pătrunjel deasupra.
Pofta buna!