Mix de legume inabusite cu busuioc

Printeaza

Mix de legume inabusite cu busuioc din: vânătă, dovlecel, ciuperci, rosii, fasole galbena, usturoi, ulei de masline, sare, busuioc.

Mix de legume inabusite cu busuioc

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 2 ciuperci mari
  • 3 roşii
  • 1 mână de fasole galbenă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • busuioc

Mod de preprare:

Legumele spălate le tai rondele mai groase. Vinete­le le sărezi şi le laşi puţin să iasă apa din ele, apoi le speli cu apă rece.

Intr-un vas de iena mai adânc, aşezi în straturi vinetele, ciupercile, fasolea gal­benă, apoi rondele de dovlecei şi de roşii. Ustu­roiul îi dai pe răzătoarea mică şi îl pui deasupra.

Stropeşti legumele cu uleiul de măsline, le sărezi şi presari busuioc uscat. Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi îl pui la cuptor până ce legumele îşi lasă zeamă şi devin foarte moi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.