Retete culinare: Chiftelute de peste
PrinteazaO reteta deliciosa de chiftelute de peste, paine, ceapa, oua, patrunjel, cimbru, pesmet, faina, sare, piper, ulei.
- 1 kg peşte (caras, crap, păstrăv sau ştiucă)
- 4 felii groase de pâine
- 2 cepe albe
- 2 ouă
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 fire de cimbru
- pesmet
- făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se spală peştele şi se pune 7-8 minute la fiert. Apoi se se dă prin maşina de tocat alături de ceapă şi pâinea înmuiată în apă.
Se toacă pătrunjelul şi cimbrul. Se amestecă verdeaţa cu peştele, ceapa, pâinea şi ouăle. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă până ce se obţine o pastă.
Pe o farfurie se amestecă pesmet cu puţină făină. Din amestecul format se modelează chiftele rotunde, mărişoare, pe care apoi le turtim uşor.
Se tăvălesc pe ambele părţi în pesmet, prin ou bătut şi din nou prin pesmet, după care se prăjesc în ulei încins. Când sunt gata se scurg de excesul de ulei pe hârtie absorbantă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftele de peste caras
- chiftele din peste
- chiftelute din peste