Reteta zilei: Gratin de cartofi cu spanac

Printeaza

Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper, salata.

 

Ingrediente: 

  • 450gr cartofi
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 3 fire ceapa verde, tocata
  • 150ml smantana
  • 250ml lapte
  • 225gr spanac
  • 115gr branza cheddar, rasa
  • 40gr nuci de pin
  • sare si piper
  • salata, pentru servire

 

Mod de preparare:

Curatati si feliati cartofii. Aranjati intr-o tigaie mare.

Presarati ceapa verde si usturoiul. Adaugati smantana si laptele. Gatiti la foc potrivit timp de 8 minute.


Adaugati spanacul si acoperiti cu un capac. Mai gatiti 2 minute.


Asezonati cu sare si piper si transferati intr-un vas termorezistent. Presarti cu branza si nuci. Dati la cuptor 5 minute.


Serviti gratinul cu salata.

Gratin de cartofi cu spanac

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara din: cartofi, cascaval, ou, smantana, usturoi, nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 50 g caşcaval ras un ou 200 ml smântână de gătit un praf nucşoară un căţel usturoi 20 g unt sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie fetii […]

 

 

Cartofi dulci gratinati cu topping de nuci pecan

Cartofi gratinati cu ceapa

Cartofi gratinati cu ceapa din: cartofi, oua, cascaval, ceapa, smantana, carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 300 g caşcaval ras 4 ouă 100 g smântână 1 legătură de ceapă 2 cârnaţi prăjiţi sare piper ulei, pentru uns   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci […]

 

Cartofi gratinati cu leurda

Cartofi gratinati cu leurda

Cartofi gratinati cu leurda din: cartofi, leurda, cascaval, lapte, unt, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g leurdă 150 g caşcaval ras 1/2 l lapte 3 ouă 50 g unt sare şi piper nucşoară rasă   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Frunzele de leurdă spălate şi scurse, cu excepţia câtorva […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.