Reteta zilei: Gem de capsune si banane
PrinteazaAparitia capsunelor este o bucurie pentru noi toti, iar in combinatie cu bananele, rezulta o reteta de gem de la care nimeni nu poate sa se abtina.
Ingrediente:
- 1kg capsune
- 2 banane
- 1 kg zahar
- sare de lamaie
Mod de preparare:
Capsunele se spala, se curata de codite si se pun intr-un castron. Se adauga bananele taiate in bucati, dupa care se pune zaharul.
Se zdrobesc capsunele si bananele cu ajutorul mainilor si se lasa compozitia cel putin 2 ore la frigider pentru ca zaharul sa se poata dizolva.
Din compozitia astfel obtinuta se iau maxim 3 polonice si se toarna intr-o cratita. Se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se lasa 7 minute la foc mediu pana cand gemul de capsune si banane incepe sa se ingroasa.
Se mai lasa 3-5 minute la o parte de pe foc pentru ca spuma sa se lase. Se pune gemul de capsune si banane intr-un borcan in care am presarat cateva cristale de sare de lamaie.
Se repeta procedeul pana se sfarseste compozitia. Daca din prima tura nu se umple un borcan, acestuia i se pune capacul si se va umple din urmatoarea tura. Nu va faceti griji daca gemul este mai lichid, atunci cand se va raci devine ca o marmelada. Din compozitia prezentata mai sus obtineti aproximativ 4 borcanele cu gem de capsune si banane.
Daca doriti un gem care sa pastreze culoarea si gustul capsunelor alegeti metoda de fierbere recomandata de noi si cu siguranta acest gem de capsune si banane va deveni preferatul intregii familii.
Gem de capsune si banane
Pofta buna!
+10
Foarte tare gemul ca capsune si baane. Arata foarte bine
Vreau si euuuuu
Arata foarte bine!