Reteta zilei: Gem de capsune si banane

Printeaza

Aparitia capsunelor este o bucurie pentru noi toti, iar in combinatie cu bananele, rezulta o reteta de gem de la care nimeni nu poate sa se abtina.

Gem de capsune si banane din: capsune, banane, zahar, sare de lamaie.

Gem de capsune si banane

Ingrediente:

  • 1kg capsune
  • 2 banane
  • 1 kg zahar
  • sare de lamaie

 

 

Mod de preparare:

Capsunele se spala, se curata de codite si se pun intr-un castron.

Se adauga bananele taiate in bucati, dupa care se pune zaharul.

Se zdrobesc capsunele si bananele cu ajutorul mainilor si se lasa compozitia cel putin 2 ore la frigider pentru ca zaharul sa se poata dizolva.

Gem de capsune si banane

Din compozitia astfel obtinuta se iau maxim 3 polonice si se toarna intr-o cratita.

Se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se lasa 7 minute la foc mediu pana cand gemul de capsune si banane incepe sa se ingroasa.

Se mai lasa 3-5 minute la o parte de pe foc pentru ca spuma sa se lase.

Se pune gemul de capsune si banane intr-un borcan in care am presarat cateva cristale de sare de lamaie.

Gem de capsune si banane

Se repeta procedeul pana se sfarseste compozitia.

Daca din prima tura nu se umple un borcan, acestuia i se pune capacul si se va umple din urmatoarea tura.

Nu va faceti griji daca gemul este mai lichid, atunci cand se va raci devine ca o marmelada.

Din compozitia prezentata mai sus obtineti aproximativ 4 borcanele cu gem de capsune si banane.

Gem de capsune si banane

Daca doriti un gem care sa pastreze culoarea si gustul capsunelor alegeti metoda de fierbere recomandata de noi si cu siguranta acest gem de capsune si banane va deveni preferatul intregii familii.

Gem de capsune si banane

Gem de capsune si banane

Gem de capsune si banane

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Gem de capsune cu ardei chilli

Gem de capsune cu ardei chilli

O reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru. Ingrediente: 1 kg capsune 1 kg zahar gelifiant 1 ardei chilli mic uscat 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingurita cu piper negru   Mod de preparare: Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte cu […]

 

Savarina din gris cu frisca

Savarina cu capsune

Savarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie   Mod […]

 

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Foarte tare gemul ca capsune si baane. Arata foarte bine

  2. Vreau si euuuuu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.