Gem de capsune cu ardei chilli

Printeaza

O reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru.

Ingrediente:Gem de capsune cu ardei chilli

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar gelifiant
  • 1 ardei chilli mic uscat
  • 1 lingurita cu ghimbir ras
  • 1 lingurita cu piper negru

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte cu un blender jumătate din cantitatea de căpşune, iar restul taie-le bucăţi. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l bucăţele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras şi căpşunele. Adaugă zahă­rul gelifiant şi pune amestecul pe foc, omogenizând conti­nuu.

Lasă să fiarbă şapte minu­te, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriţă cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare şi amestecă uşor. Umple imediat borcanele pregătite cu gemul fierbinte şi sigilează-le.

Gem de capsune cu ardei chilli

Gem de capsune cu ardei chilli

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte bun gemul de capsune, daca e putin picant, pur si simplu un deliciu

  2. Lemny Gertrude

    Facut aceasta reteta.
    Placut foarte mult.
    Alaturi de cascaval, brinza mucegai, telemea, un deliciu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.