Reteta zilei: Frappe de ciocolata cu frisca

Printeaza

Frappe de ciocolata cu frisca din: zahar, cacao, unt, ciocolata, ciocolata alba, lapte, gheata, frisca.

 

Ingrediente: 

  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri unt
  • ⅓ ceasca ciocolată maruntita
  • 1/2 ceasca ciocolată albă maruntita
  • 360ml lapte
  • 4 ½ cești gheață
  • frisca si jeleuri pentru servire

 

 

 

Mod de preparare:

Combinați zahărul, cacao și untul într-o cratita la bain-marie.

Se amestecă pană se topesc și se formează o pastă netedă.

Frappe de ciocolata cu frisca

Adăugați ciocolată, se amestecă.

Atunci când incepe sa se topească, incorporati 1/2 ceasca lapte.

Se amestecă până se înmoaie.

Se răcește apoi la temperatura camerei.

Frappe de ciocolata cu frisca

Combinați amestecul de ciocolată cu laptele rămas și gheața într-un blender.

Se toarnă în pahare.

Garnisiti cu frișcă si jeleuri.

Serviti imediat.

Frappe de ciocolata cu frisca

Frappe de ciocolata cu frisca

Frappe de ciocolata cu frisca

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Frappe de ciocolata

O reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao   Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le trecem […]

 

Frappe de vanilie cu sirop de migdale

O reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier, gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior Amaretto 40 ml lichior Grand […]

 

Frappe de banane si lapte de cocos

O reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas   […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.